RC KAP illesztő

2015.01.02. 19:19 niethammer

A távirányítós KAP terepen is bizonyított, bár pontosan nem lehetett vele irányba állítani a gépet, mert nagyon gyorsan forog a motor 9V-on. A szervót sem tudtam így vezérelni, ezért fejlesztettem egy PIC-es illesztő áramkört.16F630 típusú PIC-et választottam, mivel ebben van belső órajel generátor.

Az RC vevő 9V-os jelet ad, ezért egy feszültségosztóval csökkentettem a jelszintet, hogy a PIC RA5-ös, és RA4-es bemenetére tudjam kapcsolni.

A kimeneten 2 LED jelzi, ha van vezérlés a bemeneten. Az RC3-as kimeneten van a motor, és az RC5-ös kimeneten a szervó.

A távirányító FEL iránya ad egy impulzust a PIC bemenetére, majd az a DC motorra ad egy 120 ms hosszú 50%-os kitöltésű négyszögjelet.

A távirányító LE iránya a másik bemenetre küldi a jelet. Ekkor a PIC a szervóra küldi ki a következő szöghelyzetnek megfelelő impulzust. 4 pozícióba lehet így léptetni a vízszintes tengelyt vezérlő szervót.

A PIC-be égetendő HEX fájlt el tudom küldeni e-mail-ban az érdeklődőknek.

Tesztelés próbapanelen:

nevtelen_1.jpg

nevtelen_2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitekap.blog.hu/api/trackback/id/tr517034609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása