Balácapuszta

2011.08.08. 08:51 niethammer

Már régebben is voltam Balácapusztán, a római villagazdaság romjainál. Nemesvámos és Veszprémfajsz között található félúton egy kis völgyben. Az út mellet van egy parkoló és egy nagyobb rét is. Ideális sárkányozó hely. Eredetileg a romok miatt mentünk oda a családdal, de olyan kedvező szél volt, hogy nem lehetett kihagyni a KAP-ozást.

 

Az AutoKAP3 vezérlővel dolgoztam. Minden szögből 3 kép készült. Így is 2x teljesen körbefotóztam a teljes panorámát. A nap felőli 40-50° nem használható, mivel sötétek lettek a képek.

A következő panorámán Nemesvámos látható kb. 150° -os látószöggel. 5 db kép illesztéséből készült. A kis képre kattintva letölthető a teljes méretű.

 

Az ellenkező irányban Veszprémfajsz 2 képből illesztetve:

 

És a római romok fentről:

2 komment

Címkék: panoráma balácapuszta

A bejegyzés trackback címe:

https://kitekap.blog.hu/api/trackback/id/tr823133236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsakai · http://nematartomany.blogspot.com 2011.09.11. 20:12:32

nagyon érdekes ez a KAP! nemrégen kezdtem el ismerkedni a sárkányozással. emellett egy ideje fotózgatok is. talán egyszer összeér a két hobbi. :) szívesen olvasgatok, nézelődök itt nálad. jó, hogy megosztod a tapasztalataid. további jó szelet és szép fényeket!
üdv: Péter (sarkanyereszto.blogspot.com)

niethammer 2011.09.12. 08:11:42

@zsakai: Örülök, hogy tetszik. Sok szerencse kell egy ilyen fotózáshoz. Megfelelő stabil szél, működő technika. (Az én KAP-omban 3 félle akku van.) Jó fényviszonyok. De amikor sikerül összehozni mindent, akkor nagyszerű élmény!
Ha kérdésed van írhatod a minifórumba is.
süti beállítások módosítása